menu okolicznościowe

Zupy (do wyboru)

  • Rosół z makaronem
  • Flaki
  • Zupa krem z borowików
  • Krem z brokułów z migdałami

Dania główne (do wyboru)

  • Kotlet schabowy z kapustą zasmażaną
  • Kotlet szydłowiecki
  • Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
  • Pierś indyka w sosie żurawinowym
  • Kotlet devolay
  • Zrazy wołowe w sosie myśliwskim
  • Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i serem lazur
  • Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i serem
  • Kacze udko z jabłkami i żurawiną

Przekąski gorące (III danie do wyboru)

  • Zupa gulaszowa
  • Boeuf Strogonow
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

Przystawki zimne (7 do wyboru)

  • Półmisek pieczonych mięs
  • Półmisek wędlin
  • Roladki łososiowo – szpinakowe
  • Śledź w trzech smakach
  • Terryna z indyka
  • Roladki z cukinii i koziego sera
  • Miniszaszłyki (pomidorki cherry i mozarella)
  • Jajka faszerowane
  • Pstrąg faszerowany
  • Ryba po grecku
  • Ryba w galarecie
  • Tymbaliki z drobiu
  • Schab po warszawsku
  • Schab ze śliwką lub morelą
  • Szynka ze szparagami
  • Tatar wołowy
  • Deska serów polskich

Sałatki (4 do wyboru)

  • Capresse ze świeżą bazylią
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka z fetą i oliwkami
  • Sałatka z wędzonego kurczaka
  • Sałatka cezar (sałata lodowa, kurczak pieczony, grzanki, ser parmezan)
  • Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym
  • Sałatka śledziowa

Dodatki do dania głównego (do wyboru)

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane w ziołach
  • Kluski śląskie
  • Ryż
  • Warzywa gotowane
  • Bukiet surówek
  • Pieczywo różne
  • Masło smakowe

Dodatki

  • Ciasta- 5 rodzaji
  • Słodycze
  • Owoce
  • Napoje zimne (cola,sprite, fanta, woda gazowana i niegazowana)
  • Kawa, herbata

ZAMÓWIENIA SPECJALNE (za dodatkową opłatą)

  • Półmisek bosmański
  • Bufet wiejski (szynka domowa, kiełbasa, kaszanka, salceson, smalec, ogórki kwaszone, marynaty, chleb wiejski) koszt 800 zł
  • Tort weselny – 70 zł/ kg

Możliwość komentowania jest wyłączona.